Logo

Live bieden op internet

Sinds december 2011 kan er vanaf internet live mee geboden worden tijdens de veiling. Om deel te nemen aan deze mogelijkheid dien je een account te registreren en in te loggen. Inloggen of registreren kan hier.

Hoe werkt het?

Veiling live bieden voorbeeld

Het scherm is opgedeeld in 3 delen.

1. Informatie over de huidige kavel;
2. Mogelijkheid om te bieden;
3. Geschiedenis van de huidige kavel;

1. Informatie over de huidige kavel
In deze selectie wordt het kavelnummer en de omschrijving getoond van de kavel die geveild word. Indien er een afbeelding beschikbaar is wordt deze aan de linkerkant getoond.

2. Mogelijkheid om te bieden
In het midden van het scherm is de knop om te bieden. Op het moment dat er op deze knop geklikt wordt, wordt het bod geplaatst. Het bod wat u plaatst staat in deze knop. Indien het bod te laat is of niet wordt geaccepteerd door de notaris wordt het bod geweigerd en komt er een streep doorheen. In andere gevallen zal het bod mee worden genomen met de biedingen in de zaal. U kunt uw eigen bod herkennen aan de blauwe kleur in de geschiedenis. Zie puntje 3.

3. Geschiedenis van de huidige kavel
In dit gedeelte vind je de biedingen die zijn geplaatst. Dit kunnen biedingen zijn van internet (een nummer gevolgd door het woord "internet") of een bieding vanuit de zaal (alleen de naam "ZAAL"). Achter elke naam staat het bedrag. Het hoogste bedrag van de kavel staat bovenaan. Indien een bedrag is overschreven of geweigerd komt er een streep doorheen. Redenen kunnen zijn dat de notaris voorrang gaf op een bod of dat het kavel in de tussentijd is afgeslagen. Biedingen die door u geplaatst zijn worden weergegeven met een blauwe lijn om het nummer en bedrag.

Problemen met bieden?

Indien er problemen zijn met bieden kan dit verschillende redenen hebben:

* Het internet heeft tijdelijk een storing.
Controlleer of uw internet goed werkt. U kunt dit doen door naar bijvoorbeeld www.google.nl te gaan.

* U gebruikt een verouderde browser.
Het kan zijn dat het programma dat u gebruikt om te internetten verouderd is en niet goed functioneerd met het live bieden. Mocht dit het geval zijn kunt u de volgende gratis programma's (browsers) downloaden en installeren op de computer. Gebruik de volgende browsers om goed gebruik te kunnen maken.
- Firefox (http://www.mozilla.org/nl/firefox/new/)
- Google Chrome (https://www.google.com/chrome?hl=nl)

* U werkt met een verouderde pagina
Indien u wil op het live bieden komt maar geen veranderingen ziet of het beeld blijft te lang stil staan kunt u het beste de pagina refreshen. Doe dit door de volgende toetsen op het toetsenbord tegelijk in te drukken: "Ctrl + F5". Blijft het probleem zich voordoen kunt u het beste de geschiedenis van uw browser verwijderen en opnieuw inloggen. Het verwijderen van uw browser geschiedenis doet u door de volgende toetsen op het toetsenbord teglijk in te drukken: "Ctrl + Shift + Delete". Vink "cache" en "cookies" aan en klik op "OK". U moet nu opnieuw inloggen en het probleem is verholpen.

Algemene tips

Bereid u goed voor. Als u er zeker van wilt zijn dat er geen verassingen komen bedenk van te voren op welke nummers u wilt bieden.
Weet wat u wilt bieden. Houd voor uzelf een bedrag in de gaten tot wat u maximaal wilt gaan.
Voorkom dubbele biedingen. Houd goed de lijst (bieding geschiedenis) aan rechterkant in de gaten. Indien het hoogste bedrag van u bovenaan staat hoeft u niet nog eens te klikken. Uw bod wordt weergegeven met een donkere lijn om de naam en bedrag. U kunt ook het nummer controleren. Deze is te vinden onder de groene knop.
Geef uzelf de ruimte. Mocht je te weinig ruimte hebben op het scherm kunt u via het toestenbord op "F11" drukken. Dit zorgt ervoor dat de website volledig in beeld komt. Dit scherm kunt u afsluiten door weer op "F11" te klikken.

Register veilinghouder